RSS
Prima » Cronica regiunilor » Moldova are un nou președinte: Igor Dodon a depus jurămîntul
imprimare
Moldova are un nou președinte: Igor Dodon a depus jurămîntul
23.12.2016      

Igor Dodon a depus jurămîntul, fiind declarat oficial președintele Republicii Moldova. Judecătorul Curții Constituționale Igor Popa i-a înmînat președintelui eșarfa prezidențială, după care Igor Dodon a susținut discursul de învestitură.

"Știu ce speranță și așteptări au cetățenii de la președintele lor. Poporul a cerut dreptul la alegerea directă a șefului statului din motive firești: președintele trebuie să-i reprezinte și să poarte răspundere în fața lor și să fie independent politic. Voi rămîne fidel angajamentelor asumate de mine în fața dumneavoastră" , a declarat Dodon în timpul discursului susținut la Palatul Republicii.

Voi acționa în numele poporului. Suveranitatea și integritatea teritorială vor fi în permanență pe ordinea de zi a șefului statului. Printre prioritățile de bază va fi sporirea calității vieții fiecărui cetățean.  

Nu mă voi împăca niciodată cu cele petrecute în sistemul bancar al țării. Îmi voi dedica toată energia pentru a restitui poporului prădat resursele furate. Mă adresez tuturor demnitarilor: ați ajuns în funcție nu pentru a vă promova interesele personale, dar pentru a servi poporului. Aștept o mobilizare fără precedent în lupta cu corupția, un flagel care constituie un adevărat pericol pentru țara noastră. Am  suficientă voință politică pentru a intensifica lupta cu corupția și o voi face.

Îmi propun să facem reforme pentru oameni, și nu oameni pentru reforme. Acesta este scopul real", a declarat Dodon în cadrul discursului susținut la Palatul Republicii. 

Menționăm că Igor Dodon este cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova și al treilea ales prin vot direct, de către popor.

Sursa: NOI.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1213334
 
top