RSS
Prima » Cronica regiunilor » Staţiile de asistenţă medicală de urgenţă nu dispun de suficiente echipe pediatrice
imprimare
Staţiile de asistenţă medicală de urgenţă nu dispun de suficiente echipe pediatrice
26.12.2016      

Oficiul Avocatului Poporului a prezentat rezultatele unui studiu privind accesul copiilor la servicii de asistenţă medicală urgentă pre-spitalicească. Cercetarea a arătat că staţiile de asistenţă medicală de urgenţă din ţară în mare parte nu dispun de echipe specializate pediatrice şi nici de transportul necesar.

Consultantul superior al Direcţiei drepturile copilului din cadrul Oficiului Avocatului Poporului, Elena Draghici, a spus, în cadrul unui club de presă, că 63,6% din respondenţii din domeniul medical au indicat că dispun de insuficiente unităţi de transport. O altă problemă ţine de transportul dotat necorespunzător la unele puncte de asistenţă medicală de urgenţă, lipseşte utilajul şi inventarul pediatric necesar.

Respondenţii au invocat şi probleme legate de insuficienţa cadrelor medicale de profil pediatric. În mare parte, medicii de familie sunt cei care fac munca pediatrilor.

Recomandările Oficiului Avocatului Poporului ţin de stimularea angajării tinerilor specialişti cu profil pediatric în instituţiile medicale de urgenţă, dar şi elaborarea şi includerea în curriculum şcolar a unui modul de informaţii privind solicitarea de către copii a serviciului asistenţă medicală urgentă.

Sursa: IPN


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1213338
 
top