RSS
Prima » Cronica regiunilor » Cum cheltuiesc autoritățile banii din bugetul țării
imprimare
Cum cheltuiesc autoritățile banii din bugetul țării
27.12.2016      

Conform rezultatelor pentru luna noiembrie 2016, veniturile la bugetul de stat al Moldovei au constituit 24 de miliarde 953 de mii de lei, ceva mai puțin decât în perioada similară din anul trecut, arată datelor Ministerului Finanțelor.

În structura intrării la buget predomină veniturile acumulate de Serviciile Vamal și Fiscal.

Până în luna noiembrie a acestui an, cheltuielile din bugetul de stat au depășit 28 de miliarde de lei. Potrivit datelor oficiale, cele mai multe mijloace — peste un sfert din volumul totalal cheltuielilor de la bugetul de stat — au mers în sectorul educațional. După care au urmat cheltuielile pentru protecția socială (21%), serviciile de stat (15,9%) și cheltuielile pentru sectorul economic (11,4%). Ultimele în top cinci sunt cheltuielile pentru ocrotirea sănătății — puțin peste 10%.

Cel mai puțin s-a cheltuit pentru securitatea națională, pentru gospodăria locativ-comunală și pentru protecția mediului ambiant.

Conform rezultatelor pentru lunile ianuarie-decembrie ale acestui an, deficitul bugetului de stat a constituit 3,27 miliarde de lei. Potrivit modificărilor la bugetul de stat pentru anul 2016, se așteaptă că la sfârșit de an acest indicator va atinge 4,18 miliarde de lei.

Sursa: sputnik.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1213349
 
top