RSS
Prima » Cronica regiunilor » Emigranții hrănesc Republica Moldova: De unde ne vin cei mai mulți banii
imprimare
Emigranții hrănesc Republica Moldova: De unde ne vin cei mai mulți banii
29.09.2017      

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în țară au început să fie transferați mai mulți bani din străinătate. Conform datelor pentru luna august 2017, valoarea netă a transferurilor de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor licențiate a constituit 106,02 milioane de dolari, în creștere cu 9,5 la sută comparativ cu august 2016.

Conform raportului BNM, „în distribuția pe state a provenienței transferurilor în favoarea persoanelor fizice, Rusia continuă să fie partenerul principal al Republicii Moldova, deținând ponderea de 36,0 la sută (38,06 milioane de dolari) din total (în scădere cu 3,0 puncte procentuale comparativ cu august 2016).

Printre cele cinci țări-lider la capitolul dat se numără Israel și Italia, de unde au fost transferate în Moldova 16,58 milioane de dolari și, respectiv, 12,27 milioane de dolari. Din SUA au fost transferate 8,14 milioane, iar pe locul cinci se află Marea Britanie, cu 5,23 milioane de dolari.

Potrivit statisticii, populația rurală depinde cel mai mult de transferurile bănești din străinătate, principalul venit al oamenilor de la țară constând anume din aceste transferuri.

Banca Națională a Moldovei atrage atenția că transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetățenilor Republicii Moldova care lucrează peste hotare, ci includ și astfel de transferuri unilaterale, precum pensii, salarii și alte transferuri în valută.

Sursa: Sputnik.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1132713
 
top