RSS
Prima » Cronica regiunilor » În Moldova, tranzacţiile de schimbare a valutei în sumă de peste 200 mii lei vor avea loc doar la prezentarea buletinului de identitate
imprimare
În Moldova, tranzacţiile de schimbare a valutei în sumă de peste 200 mii lei vor avea loc doar la prezentarea buletinului de identitate
27.12.2017      

Totodată, documentul va fi înregistrat la casa de schimb valutar.

Acestea sunt prevederile modificărilor la Legea privind prevenirea şi lupta cu spălarea de bani şi terorismul financiar, care au fost adoptate de Parlament în lectură finală.

De menţionat că, in proiectul iniţial era prevăzută inregistrarea acestor documente, la operaţiunile de schimb valutar, suma cărora depăşeşte 5 mii de lei.

Însă, la a doua lectură proiectul de lege a fost modificat prin majorarea acestei sume pana la 200 mii lei.

Deputaţii au declarat că pragul de cinci mii lei pentru operaţiunile de schimb valutar cu prezentarea obligatorie a buletinului de identitate, subliniind că mulţi cetăţeni din Moldova primesc transferuri băneşti de peste hotare, iar această cerinţă va fi o presiune nemotivată asupra lor.

Potrivit mai multor parlamentari, prin aceste verificări statul ar promova idea că cetăţenii care schimbă sume de peste 300 de euro ar putea fi suspectaţi de finanţarea terorismului.

Sursa: InfoMarket


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1213310
 
top