RSS
Prima » Cronica regiunilor » Starea râurilor mici în Moldova s-a agravat în ultimii ani
imprimare
Starea râurilor mici în Moldova s-a agravat în ultimii ani
29.12.2017      

În ultimii ani, starea râurilor mici din Republica Moldova s-a agravat, în special din cauza faptului că autoritățile publice locale nu ar fi folosit adecvat terenurile din fâșia riverană de protecție. Ca rezultat, acestea seacă și riscă să dispară, se menționează într-un răspuns al Agenției „Apele Moldovei” la o solicitare a Agenției de presă IPN.

Și schimbările climaterice a dus la agravarea stării râulețelor și pâraielor. La fel și construcția autorizată și neautorizată a iazurilor noi pe cursurile de apă.

Potrivit Agenției „Apele Moldovei”, viitorul râurilor mici depinde de coordonarea strânsă a acțiunilor tuturor utilizatorilor de apă și a celor implicați în gospodărirea resurselor de apă conform principiilor de management integral al resurselor de apă la nivelul bazinului hidrologic.

Teritoriul Republicii Moldova este traversat de peste 3600 de râuri, râulețe și pâraie permanente cu o lungime de peste 16 mii de km. 9 râuri depășesc lungimea de 100 de km, celelalte au o lungime mai mică de 10 km.

Sursa: IPN


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1211771
 
top