RSS
Prima » Cronica regiunilor » Peste 500 de sate din Moldova nu au casă de cultură
imprimare
Peste 500 de sate din Moldova nu au casă de cultură
12.01.2018      

Peste 500 de localități rurale din Moldova nu au casă de cultură. Aici, edificiile culturale au fost distruse în totalitate sau sunt într-o stare avansată de ruinare.

Pentru a-i apropia pe oamenii din aceste localități de evenimentele culturale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vrea să includă aceste comunități rurale în circuitul general cultural al țării, prin extinderea evenimentelor care se desfășoară în Chișinău, dar și în alte orașe din țară.

Peste cinci sute de case de cultură din Republica Moldova, din păcate, sunt într-o stare avansată de degradare, pentru că ani de zile nu au fost reparate, nu au fost încălzite. Responsabilitatea noastră este de a include comunitățile rurale în circuitul general cultural al țării. Vreau să vă spun că noi am făcut tot posibilul ca acest circuit să se producă.

Întotdeauna când avem activități legate, de exemplu, de Ziua Internațională a Muzeelor sau de Noaptea Muzeelor, sau de Ziua Patrimoniului European care au diferite generice, Ministerul Culturii merge în extensia activităților culturale", a declarat Monica Babuc în cadrul unei interviu pentru un post privat de televiziune.

Sursa: Sputnik.md

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 750009
 
top