RSS
Prima » Cronica regiunilor » Deficit acut de locuri în grădinițele din Chișinău
imprimare
Deficit acut de locuri în grădinițele din Chișinău
13.03.2018      

Avem copii, nu și locuri în grădinițele din Chișinău. Potrivit viceprimarului Capitalei, Ruslan Codreanu, în prezent, în instituțiile preșcolare din oraș sunt necesare 4000 de locuri, iar problema poate fi soluționată doar prin deschiderea a cel puțin 100 de grupe noi

Potrivit viceprimarului, fosta conducere a Primăriei a înstrăinat 14 grădinițe, edificii ce cu greu mai pot fi întoarse municipalității.

Pentru reîntoarcerea celor 14 grădinițe, care au fost vândute sau donate de fosta conducere, va fi necesar de străbătut un drum greu, dar nimic nu este imposibil.

Și problemele nu se opresc aici. Instituțiile preșcolare se confruntă și cu un deficit acut de personal. 

Avem 400 de locuri vacante de educatori. Noi suntem conștienți de problema existentă. Am majorat indemnizația bucătarilor cu 500 de lei. Am soluționat problema transportului pentru angajații instituțiilor preșcolare care vin de la periferia orașului. Încercăm să identificăm și spații pentru educatori și angajații auxiliari din grădinițe/

Experții spun că odată ce va fi soluționată problema locurilor în grădiniţele din Chișinău, vor fi reduse și ambuteiajele care se formează în oraș. 

Sursa: Sputnik.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 783821
 
top