RSS
Prima » Cronica regiunilor » Din cauza pestei porcine, în Moldova au fost nimiciți 578 de porci
imprimare
Din cauza pestei porcine, în Moldova au fost nimiciți 578 de porci
06.11.2018      

Din cauza pestei porcine africane, începând cu 2016, în Moldova au fost nimicite 578 de animale, acţiunile fiind întreprinse în cadrul măsurilor de combatere a răspândirii maladiei.

Surse din cadrul Agenţiei Naţionale a Siguranţei Alimentelor (ANSA) au comunicat că, în conformitate cu o dispoziţie a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a RM, la început de toamnă, în localităţile Crocmaz şi Palanca din raionul Ştefan Vodă a fost nimicit tot efectivul de porcine - 325 de animale.

În total, din anul 2016, pe teritoriul Moldovei au fost înregistrate 46 de focare de pestă porcină africană (33 la porci domestici şi 13 la mistreţi), dintre care şase sunt încă active.

Acest lucru se referă la localităţile Paicu şi Zîrneşti din raionul Cahul, precum şi localităţile Tudora şi Olăneşti din raionul Ştefan Vodă.

Specialiştii au stabilit că virusul pestei porcine africane a fost introdus în Republica Moldova prin intermediul cărnii de porc, introduse fraudulos din ţările afectate cu pestă (în special, din Ucraina - "I.) şi din cauza migraţiei mistreţilor bolnavi.

Sursa: infotag.md

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1212731
 
top