RSS
Prima » Cronica regiunilor » Majoritatea moldovenilor trăiesc la limita sărăciei
imprimare
Majoritatea moldovenilor trăiesc la limita sărăciei
05.12.2018      

Majoritatea moldovenilor trăiesc la limita sărăciei. Asta reiese din Barometrul Opiniei Publice (BOP), realizat în luna noiembrie 2018. Întrebați cum apreciază veniturile actuale ale familiei lor, 42% din respondenți au spus că acestea ajung numai pentru strictul necesar. În același timp, aproape 31% din cei chestionați au declarat că veniturile nu ajung nici pentru strictul necesar.

Datele BOP mai arată că aproape 19% din moldoveni au venituri care nu le ajung pentru un trai decent, dar își permit să-și cumpere unele bunuri mai scumpe. Doar 2% din respondenți au declarat că reușesc să aibă tot ce le trebuie, fără să se limiteze la ceva.


Totodată, aproape 35% din cetățenii s-au declarat nu prea mulțumiți de situația economică de acum din țară, iar 25% - deloc mulțumiți.

 

 


Majoritatea respondenților cred că, pentru a îmbunătăți situația social-economică din țara noastră, sunt necesare următoarele acțiuni: combaterea corupției, schimbarea conducerii țării, dezvoltarea întreprinderilor și combaterea criminalității din țară.

Sursa: agora.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1212700
 
top