RSS
Prima » Cronica regiunilor » Peste 40% din locuitorii ţării au susținut aderarea Moldovei la UEEA – sondaj de opinie
imprimare
Peste 40% din locuitorii ţării au susținut aderarea Moldovei la UEEA – sondaj de opinie
14.12.2018      

Peste 40% din locuitorii Moldovei preferă aderarea ţării la Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), potrivit rezultatelor unui sondaj sociologic prezentat, joi, de Asociația Sociologilor și Demografilor.

La întrebarea „dacă, duminica viitoare, ar avea loc un referendum în Moldova, la care locuitorii țării ar avea de ales la care dintre cele două uniuni economice să se alăture”, 42% dintre respondenți s-au expus în favoarea aderării la UEEA, iar 39% dintre respondenți s-au pronunţat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. În același timp, 6% dintre respondenți nu ar participa la vot, iar 13% nu şi-au făcut alegerea.

Sondajul a fost organizat la comanda filialei Chișinău a Institutului Internațional de Monitorizare a Dezvoltării Democrației, Parlamentarismului și Drepturilor Electorale ale cetăţenilor statelor participante la Adunarea Interparlamentară a CSI, în perioada 28 noiembrie – 10 decembrie, întrunind un eşantion de 1.195 mii de persoane din 81 de localităţi, marja de eroare fiind de 3%.

În noiembrie, potrivit sondajului, 41,5% dintre respondenți au declarat că ar vota pentru UEEA. 38,7% dintre respondenți au sprijinit cooperarea cu Uniunea Europeană. În același timp, 5,6% din populație s-ar opune ambelor uniuni, 7,7% dintre respondenți nu au şi-au făcut alegerea, iar restul de 6,5% nu ar participa la un astfel de vot. 

Sursa: NOI.md

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1213303
 
top