Prima » Cronica regiunilor » A scăzut numărul studenților înmatriculați în universități
imprimare
A scăzut numărul studenților înmatriculați în universități
25.12.2018      

Numărul studenților înmatriculați în universitățile din Republica Moldova a scăzut în anul curent de studii. Datele au fost prezentate astăzi de Biroul Național de Statistică.

Astfel, la începutul anului de studii 2018-2019, numărul de studenți a depășit cifra de 60 de mii, aceștia fiind cu circa 5 mii mai puțini comparativ cu anul de studii precedent. Cel mai mult a scăzut numărul studenților care învață în bază de contract.

În anul curent de studii, în învățământul superior au fost înmatriculate 13,5 mii persoane la studii de licență și 5,4 mii persoane la masterat. Comparativ cu anul de studii 2017-2018, în instituțiile de învățământ de stat au fost admiși mai puțini tineri în bază de contract, în timp ce s-a remarcat creșterea celor înmatriculați la studii de licență cu finanțare din buget (cu 7,4%).

Specialitățile pentru care au optat cei mai mulți studenți sunt: drept, business și administrare, contabilitate, finanțe și bănci, marketing și logistică, medicină, tehnologia informației, servicii hoteliere, turism.

Totodată, în țara noastră își fac studiile peste 4 mii de cetățeni străini, veniți din țări precum Israel, România, India, Ucraina și Turcia.

În Republica Moldova activează 29 de instituții de învățământ superior. 

Sursa: moldpres.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1625954
 
top