RSS
Prima » Cronica regiunilor » EXCLUSIV // Dodon rămâne fără Neguța la Moscova? MAEIE l-a rechemat acasă pe Ambasadorul RM în Rusia
imprimare
EXCLUSIV // Dodon rămâne fără Neguța la Moscova? MAEIE l-a rechemat acasă pe Ambasadorul RM în Rusia
14.02.2019      

Guvernul îl recheamă acasă pe Amabsadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță. Surse guvernamentale au comunicat pentru Deschide.MD că Externele de la Chișinău au trimis astăzi către Executiv o propunere în acest sens.

Motivul ar fi modul în care Andrei Neguță a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanței diplomatice mascate a transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficienta fermitate poziția R.Moldova față de acest subiect.

Precizam ca MAEIE s-a expus și public în mod repetat împotriva acceptării de către Moscova a deschiderii unei reprezentanțe diplomatice a Tiraspolului în capitala Federației Ruse, în forma directa sau mascata.

Amintim că Andrei Neguța a fost ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 2009. În anul 2012, Guvernul a decis să-l retragă pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce a declarat într-un interviu pentru ITAR-TASS că "retragerea înainte de termen a militarilor ruși din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât și întreaga regiune". Ulterior, Neguţa a fost renumit în funcţia de ambasador în Rusia în primăvara anului 2017. Până a fi numit pentru a doua oară Ambasador la Moscova, Neguță a fost deputat în fracțiunea Partidului Socialiștilor din R.Moldova.

Sursa: deschide.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1195363
 
top