RSS
Prima » Cronica regiunilor » Andrian Candu l-a somat pe şeful statului să oprească batjocura, iar Pavel Filip condamnă gestul lui Dodon, care a uitat de limitele moralității
imprimare
Andrian Candu l-a somat pe şeful statului să oprească batjocura, iar Pavel Filip condamnă gestul lui Dodon, care a uitat de limitele moralității
14.02.2019      

Piloţii moldoveni, foşti ostatici în Afganistan, sunt ţinuţi în captivitate electorală la Moscova de către Igor Dodon. Declaraţia îi aparţine lui Andrian Candu, care l-a somat pe şeful statului să oprească batjocura. Preşedintele Parlamentului susţine că cei care se află în spatele acestei manevre de PR, trebuie să dea socoteală în fața legii. Se întâmplă după ce delegaţia Ministerului de Externe nu a reuşit să ia legătura cu foştii prizonieri. 

Preşedintele Parlamentului a postat un mesaj pe facebook prin care îl acuză pe Igor Dodon că îi ţine pe piloţi pentru ca peste două zile, când va reveni dintr-o vizită din Germania, să apară în faţa camerelor de filmat în ipostaza salvatorului. "Tot ce vedem este o acțiune de imagine a cetățeanului Dodon Igor, pe care nu-l pot numi președinte", a mai scris Candu.

De asemenea, şeful Legislativului îi mai cere lui Dodon să înceteze minciunile, să pună punct acestui caz în care a dat dovadă de cinism şi a arătat cât de puțin contează pentru el moldovenii, dar şi ce preţ mare pune pe propria imagine.  

Oficialii de la Chişinău care au mers la Moscova au stabilit că piloţii nu ar fi în custodia autorităţilor ruse, ci a unei organizaţii neguvernamentale şi nu se ştie unde se află exact. Andrian Candu a declarat că ONG-ul ar aparţine lui Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei. Acesta este co-președintele Asociației "Delovaia Rossia", un paravan pentru proiectele promovate de Kremlin pentru a-i oferi susținere lui Igor Dodon. Ceaika a fost şi la Tiraspol unde a discutat proiectele sale cu liderul separatist Vadim Krasnoselski.  

Și premierul Pavel Filip a condamnat gestul lui Igor Dodon, care în opinia lui, în goana după capital politic, a uitat de limitele moralității.

"Spunea cineva că s-a implicat Rusia, nu se știa în ce mod, dar iată că lucrurile sunt clare. Asta e dincolo de limitele moralității, să folosești asemenea subiecte pentru a încerca să-ți faci capital politic", a precizat Pavel Filip.

Serviciul de presă al Preşedinţiei a postat un comentariu pe pagina instituţiei în care califică reacţia conducerii Parlamentului drept una bolnăvicioasă, iar decizia de a ancheta implicarea şefului statului în eliberarea piloţilor este considerată nejustificată şi politizată. 

Anterior, Procuratura Generală a confirmat că anumite persoane au blocat intenţionat eliberarea piloţilor Lionel Buruiană şi Mihai Crihana. 

Cei doi moldoveni au fost luaţi în captivitate de talibani în luna noiembrie 2015, după ce elicopterul în care se aflau a fost doborât într-o provincie afgană.

Sursa: publika.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1195361
 
top