RSS
Prima » Centrul de informare » Declaraţii » Apel către regiuni: să ne ridicăm împreună sub acelaşi drapel!
imprimare
Apel către regiuni: să ne ridicăm împreună sub acelaşi drapel!
22.12.2011      

Stimaţi concetăţeni !

Vă amintiţi, cum în urmă cu câteva decenii, Republica Moldova avea o imagine atractivă a ţării, unde locuia un popor  tolerant şi multinaţional, unde aveai plăcere  să trăieşti, să creşti copii şi să nu ai frică să ajungi la bătrîneţe.  E trist de constatat că în ultimii 20 de ani, ţara noastră şi-a schimbat imaginea dincolo de recunoaştere. Producerea lichidată, sate abandonate, sfera socială "nimicită",  societatea divizată şi jumătate din populaţie, stabilită la marginea supravieţuirii  -  acestea  sunt roadele  politicilor iresponsabile ale conducerii politice.

Cauza celor mai multe dintre probleme este faptul că la putere în Republica Moldova  sunt clanurile de familii,  care nu sunt implicate în gestionarea eficientă a ţării, ci în  promovarea intereselor lor oligarhice. Astfel, în loc de opoziţie, avem un alt grup de familie, care utilizează sloganuri populare în rândurile populaţiei şi cu toate forţele  sale încearcă să se răzbune, pentru a aduna ceea ce nu a mai reuşit să jefuiască. Dacă e să spunem lucrurilor pe nume, opoziţia actuală, în anii domniei sale a îndreptat Moldova spre marginea prăpastiei, iar  alianţa de guvernare actuală a prăbuşit-o  la fundul acestei  prăpastiei.
 
În timp ce conducerea ţării este preocupată de confruntări interne şi de departajarea posturilor, în orice colţ al Republicii Moldova continuă să se înrăutăţească viaţa populaţiei. În timp, ce liderii politici  îşi petrec timpul la talk-showurile televizate,  în întreaga ţară se închid întreprinderi de producere, se abandonează sate întregi, zeci de mii de hectare de câmpuri sunt inactive şi neprelucrate.

Ne-am apropiat de ultima frontieră, în spatele căreia există un pericol real de a pierde ţara. Răspunsul la această provocare poate fi doar  unirea cetăţenilor care nu au de gând să mai aştepte, că Guvernul va acorda  o atenţie faţă de nevoile lor,  dar  sunt  hotărîţi să ia iniţiativa în mâinile lor. Anume din aceste considerente, mii de oameni din ţara noastră s-au unit în Partidul Regiunilor din Moldova, care le va permite de a proteja interesele  fiecăruia şi a raionului pe care îl reprezintă.

Partidul Regiunilor se adresează către personalităţi regionale politice şi publice, oameni de afaceri, profesori şi medici, reprezentanţi ai comunităţilor etnice.  Vă îndemnăm să ne unificăm eforturile pentru a elimina de la putere  forţele antinaţionale şi a opri dezintegrarea ţării. Fiecare din noi iubeşte  Moldova şi doar în comun putem realiza schimbări în comunităţile locale şi în întreaga ţară.

Stimaţi concetăţeni!

Fiecare sat şi oraş are nevoile proprii şi caracteristicile sale.  Dar  puterea   ţării  constă  în  puterea  fiecareia din comunităţile şi localităţile sale. Dacă fiecare sat, fiecare raion va realiza o schimbare pozitivă, atunci întreaga ţară va deveni mai puternică, mai bogată. Prin urmare, sloganul nostru este –„Regiunile puternice - ţară puternică”. Suntem hotărîţi să ne întoarcem imaginea pierdută a Republicii Moldova! Să ne unificăm forţele, să ne ridicăm împreună sub acelaşi drapel!

Preşedintele Partidului Regiunilor din Moldova Mihail Formuzal


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 551446
 
top