RSS
Prima » Centrul de informare » Declaraţii » Partidul Regiunilor îndeamnă deputaţii Parlamentului de a respinge proiectul de lege antisocial propus de liberali
imprimare
Partidul Regiunilor îndeamnă deputaţii Parlamentului de a respinge proiectul de lege antisocial propus de liberali
05.03.2012      

Pe data de 1 martie Parlamentul RM a primit în prima lectură  proiectul de lege propus de Partidul Liberal, care prevede cerinţe noi în legislaţia lingvistică în domeniul de reproducere a materialelor promoţionale şi distribuirea publicităţii vizuale. În special, liberalii propun de a pedepsi cu amenzile difuzarea anunţurilor numai în limba rusă.

Însuşi faptul discuţiei asupra acestui  proiect de lege în Parlamentul ţării, înseamnă încercarea statului de a invada sfera de activitate socială, care a fost cu succes autoreglementată de principiile de piaţă. În ce limbă ar trebui să producă publicitatea agentii economici,  ar trebui să se pronunţe, exclusiv, ei însăşi , reeşind din interesele lor economice. Mai mult ca atît, prin accentuarea asupra tematicii "lingvistice" în perioada crizei politice, liberalii în mod deschis provoacă conflictele inter-etnice şi divizarea  societăţii moldoveneşti.

Reeşind din cele menţionate, Partidul Regiunilor din Moldova solicită deputaţilor Parlamentului RM de a respinge proiectul de lege al PL, ca fiind contrar principiilor de piaţă şi care conţine o ameninţare la adresa stabilităţii sociale. În schimb, îndemnăm aleşii poporului  de a se concentra asupra îmbunătăţirii legislaţiei fiscale, îmbunătăţirea condiţiilor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi alte probleme, soluţionarea cărora ar beneficia cu adevărat comunitatea.

Adoptat de către Consiliul Politic al Partidului Regiunilor din Moldova

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 530140
 
top