Prima » Centrul de informare » Declaraţii » Scopurile și sarcinile Partidului Regiunilor din Moldova
imprimare
Scopurile și sarcinile Partidului Regiunilor din Moldova
08.02.2019      

Partidul Regiunilor din Moldova, concurent electoral nr. 10 în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, se declară un partid pro-rus. Reprezentanții formațiunii susțin că partidul a apărat întotdeauna drepturile cetățenilor moldoveni și va face acest lucru și în continuare. Declarații în acest sens a făcut liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, într-o conferință de presă la IPN.

„Dragi prieteni, Partidul Regiunile într-adevăr este un partid de orientare pro-rusă. Noi vom munci pentru restabilirea relațiilor bilaterale, atât cu Federația Rusă, cât și cu Uniunea Eurasiatică”, a menționat Alexandr Kalinin. Potrivit lui, formațiunea va depune eforturi considerabile pentru ca omenii moldoveni să poată activa în condiții mai bune pe întreg teritoriul Uniunii Eurasiatice, nu doar pe teritoriul Rusiei.

Liderul formațiunii a mai spus că și în calitate de președinte al Congresului Diasporei Moldovenești în Rusia s-a implicat în crearea și implementarea conceptului de amnistiere migrațională aplicat cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul Federației Ruse, și nu doar atât.

În altă ordine de idei, Alexandr Kalinin i-a cerut președintelui Igor Dodon să prezinte dovezi la acuzațiile pe care spune că le-a lansat în cadrul unei emisiuni în adresa sa, precum că ar fi vizat în mai multe dosare penale pe teritoriul Federației Ruse. Kalinin i-a dat răgaz până luni, în caz contrar spune că îl va declara pe Igor Dodon  „președinte mincinos”.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova a mai spus că joi au obținut câștig de cauză într-un litigiu cu Partidul Socialiștilor, după ce ultimii s-au adresat în instanță invocând că simbolul electoral al Partidului Regiunilor este o copie a simbolului PSRM. „Domnule președinte, vreau să vă spun că este abia începutul. În continuare înfrângerea va fi doar de partea dumneavoastră, iar victoria va fi de partea noastră”, a declarat Alexandr Kalinin.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1893142
 
top