RSS
Prima » Centrul de informare » pentru mass-media » Prima victorie: Ministerul Justiţiei nu a înregistrat statutul unionist al PNL
imprimare
Prima victorie: Ministerul Justiţiei nu a înregistrat statutul unionist al PNL
30.01.2012      

Ministerul Justiţiei al RM s-a abţinut de a înregistra noul statut al Partidului Naţional-Liberal, în care scopul principal al formaţiunii politice se anunţa lichidarea statalităţii RM prin unificarea cu Romania. Despre aceasta Ministerul a informat Partidul Regiunilor din Moldova, care anterior  a înaintat către Ministerul Justiţiei cererea de a interzice activitatea anticonstituţională a PNL.

În avizul Ministerului se anunţă, că pe data de 14 decembrie Partidul Naţional-Liberal a înaintat pentru înregistrare către Ministerul Justiţiei un pachet de documente de program în noua redacţie. Însă, Ministerul Justiţiei la moment nu a aprobat varianta nouă a documentelor al PNL. Totodată, cum se indică în scrisoare, Ministerul Justiţiei s-a adresat către Curtea Constituţională după  o explicaţie a p.4 al art. 41 al Constituţiei Republicii Moldova, care interzice activitatea anticonstituţională al partidelor politice.

Cum a mai fost anunţat anterior, de data de 8 decembrie Preşedintele Partidului Regiunilor din Moldova Mihail Formuzal a înaintat către Ministerul Justiţiei cererea de anulare a înregistrării Partidului Naţional-Liberal. În documentul înaintat către Ministerul Justiţiei se remarca faptul, că PNL în activitatea sa admite acţiuni anticonstituţionale ilegale. În mod special, este vorba despre proiectele de Program şi de Statut adoptate la Congresul PNL, conform cărora unul din scopurile principale se  proclamă lichidarea statalităţii RM prin unificarea cu Romania.  În cererea sa PRM a apelat la art. 41 al Constituţiei, conform căruia "Partidele   şi  alte  organizaţii  social-politice  care,   prin scopurile  ori  prin activitatea lor, militează împotriva  pluralismului politic,   a   principiilor  statului  de  drept,  a  suveranităţii   şi independenţei,  a  integrităţii  teritoriale a Republicii  Moldova  sînt neconstituţionale"


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 551446
 
top