RSS
Prima » Opinii » Alexandr Kalinin. Fenomenul de îmbătrînire a națiunii
imprimare
Alexandr Kalinin. Fenomenul de îmbătrînire a națiunii
08.06.2016      

Realitățile Moldovei ne aratăt de greu cetățenii noștri trăiasc în țară. Autoritățile prin acțiunile sale îndreaptă poporul spre uşa deschisă pentru ei cu "un viitor luminat", doar că deja în altă țară. Cetățenii Moldovei părăsesc țara masiv, lăsând pentru început copiii în țară, dar angajându-se se grăbesc sa îi ia şi pe ei. Şi de fapt nimeni nu se gândeşte la un astfel de fenomen ca îmbătrânirea națiunii. Trebuie să analizăm acest fenomen mai detaliat.

Lucrătorii migranți, care pleacă şi îşi lasă copiii cu părinții săi în vârstă, termină integral să participe în viața propriului copil, pentru că sunt nevoiți să muncească în altă țară ca să întrețină copiii şi parinții săi. Trimițînd acasă doar bani, ei pierd legătura sufletească cu copiiii neoferindu-i educația şi căldura necesară. Generația mai tânără, crescând pe un astfel de exemplu, va proceda la fel, fără a manifesta grijă față de părinții săi.

Întorcîndu-se deci acasă cu ce se va ciocni lucrătorul migrant? El toată viața s-a aflat într-o țară străină, asigurând supraviețuirea familiei, și venind la patrie vede casa lui pe jumătate stricată şi pustie, unde nimeni nu îl aşteaptă. Copiii cresc, își crea propriile familii sau la fel plec în străinătate si unicul lucrul cu care vor ajuta părinților va fi susținere financiară, că de altceva ei însăşi nu cunosc. Ei nu au simțit dragostea părintească de care aveau nevoie în copilărie.

Putem examina o altă variantă, când migrantul pleacă şi împreună cu el ia copiii. Dar ei crescând intr-o altă țară, devin cetățenii acesteia şi nu au de gînd să se întoarcă la patrie. Cu ce rămâne Moldova? Cu bătrânii, cu fenomenul care se numeşte îmbătrînirea unei națiuni. Acest fenomen Republica Moldova îl va simți asupra sa deja peste 10-15 ani, dacă nu va înceta să-i impună pe cetățenii ei să devin în calitate de lucrători migranți în străinătate. Gândiți-vă un pic, acest fapt este foarte indignat. Poate a venit timpul să oprim fenomenul dat...

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova

Alexandr Kalinin


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1211754
 
top