RSS
Prima » Opinii » Noul "cadou" din partea autorităților: majorarea tarifelor în ajunul alegerilor
imprimare
Noul "cadou" din partea autorităților: majorarea tarifelor în ajunul alegerilor
20.09.2016      

Vineri 16 septembrie Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova a aprobat noile tarife pentru energia termică, majorându-le cu 8,2% pentru 1 Gcal. Acum, cetățenii vor plăti pentru ea mai mult de 1068 de lei. De asemenea, este planificată majorarea tarifelor la apă și electricitate.

Noi înțelegem că Moldova se împotmolește în datorii în fiecare zi, dar alegerile prezidențiale se apropie. În orice altă țară în perioada campaniei electorale guvernarea se străduie să-i lingușească într-un fel pe alegători. Dar numai nu în țară noastră minunată. Conducătorii noștri nici nu se gîndesc să facă ceva pentru popor. Ei știu că oamenii noștri vor mai răbda. La fel cum au răbdat în cazul cu "Pădurea Domnească", cu furtul miliardului, cu creșterea permanentă a impozitelor, taxelor, amenzilor, cu minciuni privind  integrarea europeană și îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

La momentul actual, deficitul bugetului depășește suma de 4 miliarde de lei. Autoritățile se străduiesc să-l umple prin toate metodele vizibile și invizibile: majorînd costul unității convenționale, astfel majorînd și mărimea amenzilor pînă la sume incredibile; introducînd legea care interzice fumatul în locurile publice, cu toate acestea ei nici nu au făcut locuri speciale pentru fumători; introducînd un impozit pe avere (impozit pe case cu suprafață mare), care de fapt nu va fi o lovitură pentru funcționarii, ci doar pentru migranții, care lucrează în străinătate și construiesc casele aici, în Moldova.

Un astfel de comportament al autorităților naște întrebarea: "Oare mai avem nevoie de alegeri prezidențiale sau probabil președinte deja a fost ales?". În această situație, putem face doar această concluzie. Cei de la putere nici măcar nu încearcă să-l împace pe poporul său, majorînd pensii, îndemnizații sociale, ci, dimpotrivă, cresc tarifele, așadar arătând cu obraznicie prin acțiunile lor că lor nu le pasă ce gândesc oamenii despre asta. Oamenii pentru ei reprezintă nimic . Ei au nevoie de popor doar o dată în câțiva ani. Și atunci el devine electoratul. Mijloacele de informare mass-media, care aparțin guvernării actuale, informează despre succesele actualului guvern, și spun că oamenii trăiesc mai bine și mai bine.

În același timp, în Republica crește nemulțumirea poporului de majorarea taxelor, amenzilor, de emiterea noilor legi,  care nu sunt în favoarea cetățenilor.

Cei de la guvernare nu înțeleg un singur lucru - oamenii nu sunt atît de proști pentru a ignora toate astea.  

Nu vă jucați cu focul. Răbdarea poporului are limite.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova

Alexandr Kalinin


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1211748
 
top