RSS
Prima » Opinii » Alexandr Kalinin. Apel către președinte: când se va ocupa cu problemele generației tinere?
imprimare
Alexandr Kalinin. Apel către președinte: când se va ocupa cu problemele generației tinere?
07.12.2016      

În ultimul timp, în Strășeni și Criuleni au avut loc evenimente șocante. Și aici este vorba de regiunea centrală a țării. Suntem siguri că președinte cunoaște ceea ce se întâmplă. Omorul fetei de 14 ani, prin lovituri cu pietre de prietenii ei, și banda de infractori minori, care terorizează orașul și nu are milă față de nimeni, inclusiv persoanele în vârstă – aceste cazuri nu puteau fi neobservate.

Desigur, că acum, mulți nu doresc să recunoască faptul că criminalitatea a existat permanent și asupra ei influențează în mod direct situația economică dură din țară. Desigur, noi vom atrage atenția asupra eforturilor făcute de ministrul Afacerilor Interne, Jizdan, pentru combaterea criminalității și situațiilor la care ne-a adus guvernarea actuală,  dar nu astăzi ...

Dar actualmente punem o altă întrebare, la care trebuie să atragă atenție  și președintele țării, inclusiv și cel recent ales. Cine a crescut acești tineri plini de cruzime? Cât de crud trebuie să fii, ca fără nici un regret să-și ucizi amicul cu pietre sau să maltratezi omul în vârstă ca să rămână fără un ochi? Uitați-vă la această situație îngrozitoare în care trăim astăzi: copiii maltratează și ucid oamenii în vârstă, frații și surorile lor... Gândiți-vă, care sunt cauze principale ce au influențat asupra creșterii acestei generației, de unde provin problemele cu tinerii.

În ultimul timp, în societatea noastră tot mai des apar  știrile șocante că undeva în țară un copil a murit sau a fost ucis. Iar atunci când aceste cazuri au loc, noi, cu mare regret, menționăm faptul că mulți din acești copii cresc fără părinți, sau cel puțin fără unul din ei. Părinții  sunt nevoiți să-și părăsească țara în căutarea locurilor de muncă pentru a sprijini financiar familiile lor.

Cazuri de moarte ale copiilor sunt diferite, dar multe din ele sunt legate cu copiii migranților. De exemplu, într-un caz, un copil s-a otrăvit de legume, când a fost lăsat în grija bunicii; în alt caz bunica și-a înjunghiat nepoții, părinții cărora au plecat peste hotare; și recentul caz socant din Strășeni, când fata de 14 ani a fost ucisă de către prietenii ei. Ea creștea doar cu mama, în timp ce tatăl ei în calitate de lucrător-migrandt a plecat peste hotare. Și acestea sunt doar cazuri care au provocat  rezonanța puternică în societate. Dar câte cazuri de acest gen apar în țară din când în când.

Copii din Moldova foarte des rămân fără îngrijirea părintească, și acest fapt e foarte trist. În toate cazuri menționate, copii rămâneau fără supravegherea din partea părinților și, ca rezultat, neprotejați.

Faptul că migrația în masă a populației noastre are efecte negative urmărim în fiecare zi, dar atragem atenție doar atunci când într-un raion al țării sau în alt, au loc cazuri groaznice. De asemenea nu putem nega faptul că mulți copii crescuți fără părinți devin criminali.

Deseori minorii aleg această cale, nu din motivul că ei nu au ce mânca, ci pentru că ei cresc fără grijă și dragoste părintească, astfel, atrăgându-și atenția.

Din cele spuse putem concluziona că indiferent de categorii la care aparțin copiii migranților – victime sau criminali - aceasta este o problemă mare pentru societate. Desigur, recunosc influența și altor factori negativi asupra acestor cazuri, dar totuși trebuie să conștientizăm că toți copii care cresc fără parinți, sunt supuși riscului mare de a ajunge într-o categorie sau altă.

Poate a venit timpul  să preocupăm de problema întoarcerii migranților în țară.

Domnule Președinte, unul dintre punctele principale ale programului Dumneavoastră electoral au fost activitatea în domeniul migranției și mai ales lucrul cu migranții. Credem că este timpul să elaborați un program, care va crea condiții pentru migranți să se întoarcă acasă.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova  

Alexandr Kalinin

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1211751
 
top