RSS
Prima » Opinii » Alexandr Kalinin. Șalaru a pierdut războiul
imprimare
Alexandr Kalinin. Șalaru a pierdut războiul
27.12.2016      

Napoleon a pierdut bătălia de la Waterloo, Hitler a pierdut bătălia de la Stalingrad, iar «marele conducător militar» A. Șalaru a pierdut «bătălia de la Chișinău». Cât el a luptat ca Moldova să piardă independența și suveranitatea, și să se unească cu România, dar în această luptă a fost învins definitiv. Prin Decretul prezidențial de astăzi ministrul apărării Șalaru a fost demisionat din funcție. Dar faptul demisiei în acest caz, după părerea mea, este insuficient.

Astfel, ne adresăm către Președintele Republicii Moldova, să ajute în pornirea dosarului penal în privința fostului ministru al apărării A. Șalaru pentru toate acțiunile ilegale. Considerăm absolut necesar că Șalaru să fie pedepsit penal. Acest lucru va crea un precedent pentru viitor, pentru urmașii lui.

De nenumărate ori vorbeam despre faptul că armata moldovenească trebuie să fie reformată. Armata sub conducerea A. Șalaru a ajuns în stare gravă și are nevoie de reforme urgente. Nu o dată el a demonstrate incompetența sa ocupând funcția respectivă.

Toată lumea știe situația cu reparația trenurilor moldovenești în România cu zeci de milioane de euro, atunci când Șalaru a fost ministru al transporturilor. Până în prezent, nici unul din aceste trenuri nu circulă pe căile ferate ale țării. De asemenea, doar recent a avut loc scandalul cu vânzarea a 3 sisteme de rachete anti-aeriene S-125M1 NEVA. Ele au fost vândute cu prețul de 660 de mii de dolari. Dar mai mulți experți consider că valoarea reală este cu mult mai mare.

Persoana respectivă de asemenea este și unionist, în acest timp controlând armata, care apără granițele, independența și suveranitatea Republicii Moldova. Foarte interesant este modul prin care acesta va apăra statalitatea Republicii Moldova, concomitent visând să adere țara noastră la un alt stat. Văzând în ce armata noastră s-a transformat astăzi, un om care poartă răspunderea pentru aceasta, dacă el are măcar un pic de demnitate, ar trebui să demisioneze din funcția, conșientizând că zi de zi el prin acțiunile sale se agravează situația cu armata națională.

În lumea contemporană orice conflict din interiorul țării și cel de peste hotare se regulează doar de către profesioniști, care își fac serviciul în baza de contract.

În calitate de lider al Partidului regiunilor din Moldova consider important să fie creată o adevarată armată profesională, care va executa cele necesare pentru apărarea țării și va fi puternică din toate punctele de vedere. Acea mizerie în care se află astăzi armata moldovenească, trezește sentimente de profundă dezamăgire.

Fostul ministrul apărării a distrus armata din interior, lăsându-i acestei instituții un rol băieților în uniformă, care doar să participe  la parade.

Faptul că președintele a emis decretul privind revocarea A. Șalaru din funcția de ministru al apărării este o acțiune foarte bună, pentru că reforma armatei naționale ar trebui să înceapă cu înlăturarea unei persoane, sub conducerea căreia armata a ajuns la această stare. Domnule Președinte, susținem acest demers.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova 

Alexandr Kalinin


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1211762
 
top