RSS
Prima » Opinii » Alexandr Kalinin. Persoane responsabile ar trebui pedepsite
imprimare
Alexandr Kalinin. Persoane responsabile ar trebui pedepsite
29.12.2016      

Oamenii sunt obosiți de faptul că, timp de mulți ani, ei permanent erau înșelați și jefuiți. Persoanele care poartă vina acestui fapt ar trebui să fie pedepsite.

Domnule Președinte, Vă îndemn să ajutați iniţierea urmăririi penale în privința ex-ministrului apărării A. Șalaru.

În data de 27 decembrie 2016 ați semnat Decretul privind revocarea lui A. Șalaru. Dar, consider că această acțiune este insuficientă. Persoana care a participat la vânzarea proprietății militare cu prețuri scăzute, care a transformat armata în "grajd", care permanent chema pentru distrugerea Republicii Moldova, ca statul, trebuie să răspundă penal pentru acțiunile ei.

De nenumărate ori vorbeam despre faptul că armata moldovenească trebuie să fie reformată. Armata sub conducerea A. Șalaru a ajuns în stare gravă și are nevoie de reforme urgente. Nu o dată el a demonstrat incompetența sa ocupând funcția respectivă.

Toată lumea știe situația cu reparația trenurilor moldovenești în România cu zeci de milioane de euro, atunci când Șalaru a fost ministru al transporturilor. Până în prezent, nici unul din aceste trenuri nu circulă pe căile ferate ale țării. De asemenea, doar recent a avut loc scandalul cu vânzarea a 3 sisteme de rachete anti-aeriene S-125M1 NEVA. Ele au fost vândute cu prețul de 660 de mii de dolari. Dar mai mulți experți consider că valoarea reală este cu mult mai mare.

Persoana respectivă de asemenea este și unionist, în acest timp controlând armata, care apără granițele, independența și suveranitatea Republicii Moldova.

Văzând în ce armata noastră s-a transformat astăzi, un om care poartă răspunderea pentru aceasta, dacă el are măcar un pic de demnitate, ar trebui să demisioneze din funcția, conșientizând că zi de zi el prin acțiunile sale agravează situația cu armata națională.

În lumea contemporană orice conflict din interiorul țării și cel de peste hotare se regulează doar de către profesioniști, care își fac serviciul în baza de contract.

În calitate de lider al Partidului Regiunilor din Moldova consider important să fie creată o adevarată armată profesională, care va executa cele necesare pentru apărarea țării și va fi puternică din toate punctele de vedere. Acea mizerie în care se află astăzi armata moldovenească, trezește sentimente de profundă dezamăgire.

Fostul ministrul apărării a distrus armata din interior, lăsându-i acestei instituții un rol băieților în uniformă, care doar să participe  la parade.

Faptul că Dumneavoastră ați emis Decretul privind revocarea A.Șalaru din funcția de ministru alapărării este o acțiune foarte bună, pentru că reforma armatei naționale ar trebui să înceapă cu înlăturarea unei persoane, sub conducerea căreia armata a ajuns la această stare. 

Domnule Președinte, susținem acest pas.

Vreau să Vă asigur de devotamentul meu și loialitatea mea față de politica Dumneavoastră, care vizează consolidarea statalității Republicii Moldova. Fiind specialist în domeniul migrației Vă pot ajuta cu cunoștințele mele și experiența în domeniul respectiv, deoarece problema migrației în masă este foarte actuală. În calitate de Președinte al Congresului Diasporei moldovenești în Federația Rusă sunt pregătit să fac tot posibilul pentru apărarea intereselor naționale ale statului. 

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova 

Alexandr Kalinin


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1211755
 
top