RSS
Prima » Opinii » Alexandr Kalinin. Migrația - pericol pentru țară
imprimare
Alexandr Kalinin. Migrația - pericol pentru țară
10.02.2017      

Conform datelor statistice din Moldova pleacă aproximativ 30.000 de oameni pe an. Procentual noi deja am pierdut aproximativ 22% din populația activă.

Sociologii prognozează că până la 2030 numărul de persoane care vor părăsi Republica Moldova va fi în jur de 30% (dar după opinia mea va fi și mai mult). Gândiți-vă despre această cifră, care arată pierderea uriașă pentru o țară atât de mică ca Moldova. Astfel, migrația cetățenilor țării noastre s-a transformat într-un flux neîncetat.

Situația instabilă actuală în toate domenii ale societății îi impune pe cetățenii noștri să părăsească țară, chiar și pe cei care primesc salarii suficiente. Moldovenii nu au încredere în ziua de mâine. Cei de la guvernare nu sunt capabili să introducă reformele necesare în țară, ceea ce va aduce rezultate pentru creșterea bunăstării a poporului. Oamenii în fiecare an devin tot mai dezamăgiți și își dau seama că aici stabilitatea nici nu va există. Corupția, sărăcia, sistemul judiciar slab (în ciuda reformei sale, lasă mult de dorit). Oamenii nici nu au încredere în sistem, care nu funcționează în beneficiul lor. Acestea sunt motivele principale din cauza cărora oamenii noștri părăsesc țara. Poate guvernarea actuală să se gândească odată la situația această dificilă? În cazul în care toată populația țării aptă de muncă va pleca, pentru că guvernarea actuală prin acțiunile sau inacțiunile sale îi forțează pe oameni să facă acest lucru - atunci cu cine ea rămâne? Cei de la guvernare sunt atât de preocupați de lupta pentru putere, că în final, vor rămâne în țară doar cu bătrânii, care pur și simplu nu au putut pleca. Copiii noştri ajungând la maturitate tot își vor face alegerea de a pleca din țară.

Cei de la guvernare urmează să-și folosească puterea dată în direcția corectă. Spre regret, guvernanții noștri sunt ocupați de reformele organelor de ocrotire a normelor de drept, care îi protejează de popor, ca, de exemplu justiției și cea a MAI. Poate ar trebui să reformeze acele domenii care creează locuri de muncă și stabilitatea financiară a cetățenilor noștri. Pentru Moldova, îmbătrânirea națiunii reprezintă un mare pericol. Oamenii le-au ales pe cei de la guvernare să facă ceva pentru ei, dar nu pe cei care i-au sărăcit, ascunzându-se de oameni.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova

Alexandr Kalinin


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
Tel , Fax vizitatori: 1211756
 
top