Prima » Opinii » Alexandr Kalinin. Protecția spațiului informațional sau războiul informațional?
imprimare
Alexandr Kalinin. Protecția spațiului informațional sau războiul informațional?
27.07.2017      

Faptul că actuala guvernare dorește să interzică transmiterea posturilor TV rusești în Moldova, se discută nu prima zi. Autoritățile voalează acest fapt prin dorință de a „proteja“ cetățenii noștri de la „propaganda rusească“, de la programele ruse de știri și cele analitice.

Acest proiect de lege, se presupune, că luptă împotriva propagandei străine. Cu toate acestea, autoritățile au uitat că mulți cetățeni aii RM au acces la televiziune prin satelit și la Internet.

Deși autorii proiectului de lege prin fraze comune spun că ar fi excluse canale care manipulează opinia publică, dar noi conștientizăm că de fapt este vorba despre canale rusești.

Informarea prin Mass-media, reprezintă o armă puternică în mâinile celor care o folosesc. Fiecare prezintă informații în interesul și beneficiul lui manipulând mase. Pentru a face  concluzii cu privire la ceea ce este adevărat și ceea ce este minciună persoana ar trebui să fie informată din mai multe surse, și să aleagă pentru sine ceea ce este cel mai potrivit. Eliminarea oricărei difuzări (indiferent de țara de origine) - este o încălcare directă a drepturilor cetățenilor noștri la acces la informații. Această poate avea efectul opus. Știm ce efecte au asemenea  interdicții, care dimpotrivă provoacă un interes mai mare la ceea ce este interzis.

Vreau să-i întreb pe cei care au elaborat acest proiect de lege:  vă dați seama ce consecințe va avea pentru cetățenii noștri, care se află în țările din care difuzarea urmează să fie interzisă?. Or, nici o țară nu va reacționa în mod deschis și direct, la aceste acțiuni, dar nu le va lăsa fără răspuns, luând anumite acțiuni care pot afecta negativ cetățenii noștri.

Consider că cei de la guvernare nu au dreptul de a decide pentru oameni de unde pot obține informații. Fiecare persoană liberă într-un stat democratic decide această chestie în mod individual dar nu impus de cineva. Cine vrea să privească canalele românești – este dreptul lui, de asemenea și cei care vor să privească canale rusești.

Asemenea legi vor continua să împartă societatea din Moldova.

Deocamdată acest proiect de lege nu este adoptat, dar sunt sigur că nu va genera rezultate pozitive pentru cetățenii noștri.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova

Alexandr Kalinin


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1604602
 
top