Prima » Opinii » Alexandr Kalinin. PR-ul negru în mass-media
imprimare
Alexandr Kalinin. PR-ul negru în mass-media
22.09.2017      

Astăzi am fost șocat de obrăznicia unor portaluri de știri, în special, tribuna.md. Jurnaliștii  acestui portal, bănuiesc eu, se consideră  mari experți în domeniul politic și juridic. Aceștia și-au asumat responsabilitatea de a evalua care partid politic poate fi lichidat sau nu. Cer scuze, dar aș dori să pun o întrebare: cine le-a dat dreptul de ajudeca sau în goana după PR sunteți gata de orice?

Eu întâmplător am găsit în internet un articol cu ​​denumirea pretențioasă: „Partidul regiunilor din Moldova, fondat de fostul bașcan poate fi lichidat“, în care a fost declarat următoarele: "Patru partide din Republica Moldova riscă să fie lichidate», arată o analiză efectuată de Tribuna".

Analizând cele de mai sus, pot aprecia această ca un PR negru, pentru că: în primul rând, nu există nici un act juridic, care prevede așa ceva. Pe baza ipotezelor și analizelor lor, partidul ar putea fi lichidat.

În al doilea rând, în procesul-verbal al ședinței CEC din 19 septembrie 2017 Partidul Regiunilor Moldova nici nu a fost menționat printre partide care au încălcat vreodată legislația Republicii Moldova. Toate rapoartele financiare și nu numai ele erau prezentate la timp și în formă respectivă, partidul activează în fiecare zi, dar nu ca multe partide care există numai pe hârtie.

În al treilea rând, aș dori să menționez faptul că 1196 de persoane indicate în calitate de membri ai partidului în raportul financiar  sunt doar cei care au plătit cotizații de membru. Adică, numai cetățeni care se află pe teritoriul Republicii Moldova și au achitat cotizația de membru în cuantumul stabilit de partid.

Nu trebuie uitat faptul că PRM este un partid care lucrează cu migranții moldoveni în Federația Rusă și majoritatea membrilor de partid sunt lucrători migranți, care, din cauza situației dificile în țară (în acest caz, vinovați sunt cei care stau la conducere), au părăsit-o în căutarea unui trai decent, pentru că nu au cu ce de sprijinit familiile lor. Și dacă acest partid va fi lichidat, această ar fi o încălcare directă a drepturilor concetățenilor noștri care se află pe teritoriul Federației Ruse. Și ne vom apăra drepturile.

Noi vom depune plângeri în toate instanțele competente și nu vom permite încălcarea dreptului la libertatea alegerii al cetățenilor noștri.

Consider acest articol drept  scris "la comandă". Deoarece în articolul sus numit este vorba despre un partid care nu a fost niciodată menționat în CEC pentru nici o încălcare.

Mai mult decât atât, în acest articol nu sunt menționate partide care au încălcat legea și în privința cărora au fost luate măsuri conform legislației în vigoare, de exemplu partide care au depășitmărimea donațiilor sau partide care creează așa numite magazinele sociale pentru mituirea directă a alegătorilor, și în același timp, au fost avertizate vor fi verificate de către Inspectoratul Fiscal. Dar necătând la aceste cazuri jurnaliștii portalului de știri sus numit au decis să „lichideze“ partidul care activează strict în conformitate cu legislația țării. Miroase urât articolul vostru, domnilor jurnaliști.

Președintele Partidului Regiunilor din Moldova 

Alexandr Kalinin

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1604638
 
top