Prima » Opinii » Anularea interdicției de intrare: misiunea realizabilă?
imprimare
Anularea interdicției de intrare: misiunea realizabilă?
09.11.2017      

Duminica trecută, pe 5 noiembrie, a avut loc tradițională întâlnire a președintelui Comisiei pentru Politici Migraționale și Adaptare a Migranților a Consiliului Naționalităților pe lângă Guvernul Moscovei, șeful proiectului „90180.ru”, Alexandr Kalinin, cu cetățenii străini.

Ca de obicei, evenimentul s-a axat pe o temă. De data aceasta, principalele subiecte discutate au fost interdicția de intrare pe teritoriul FR și cele mai frecvente greșeli săvârșite de migranții care doresc să trăiască și să muncească în Rusia. Din păcate, unele din ele pot avea consecințe grave.

null

În cadrul evenimentului, oaspeții au urmărit un film care conținea un epizod în care se vorbea despre tragedia zguduitoare ce s-a produs la începutul lunii octombrie în regiunea Vladimirsk. Atunci și-au pierdut viața 16 cetățeni din Uzbekistan care se aflau nelegal în Rusia. Șoferul autocarului a încercat să evite contactul cu organele de ordine – anume acest lucru determinat producerea acestui accident îngrozitor.Totodată tragedia putea fi prevenită dacă cetățenii străini ar fi „ieșit din zona clandestină” și nu ar fi riscat cu propria sănătate și viață.

Mulți încearcă să pătrundă în țară ca și cum oficial. ”La noi s-au adresat cetățeni care au încercat să obțină anularea interdicției „prin firmă”. Respectiv lor li s-au eliberat documente false ce atestau anularea interdicției. Și care sunt urmările în astfel de cazuri? Cetățeanul este foarte fericit crezând că interdicția este anulată. El procură bilete scumpe la avion, încearcă să traverseze frontiera și lui i se declară că interdicția este în vigoare. Noi începem să lucrăm cu acest caz și descoperim că de fapt documentele sunt contrafăcute de către organizația care i-a oferit cetățeanului contra plată acest „serviciu”. Feriți-vă de impostori! Anularea interdicției contra bani este IMPOSIBILĂ. Există alte căi”, a relatat Alexandr Kalinin.

Să se profite de cetățenii care nu se descurcă bine în jurisprudență se încearcă și în alte moduri. „Există și astfel de scheme: cetățeanul achită 100, 150, 200 de mii de ruble în speranța că interdicția va fi anulată. Dar fără motive întemeiate, nici o instanță nu va revoca interdicția de intrare. Firma ia banii și trimite un reprezentat al cetățeanului la toate audierile cazului în instanță. Dar în cele din urmă interdicția nu este revocată. Cetățeanul, la rândul său, nemulțumit de rezultat încearcă să-și întoarcă banii. La care reprezentanții firmei răspund că și-au îndeplinit în totalitate obligațiile în prestarea serviciilor, cu toate acestea nu pot face nimic odată ce judecătorul a luat o hotărâre. Astfel, pe lângă faptul că rămâne fără bani, cetățeanul poate fi încă și deportat”, a remarcat juristul proiectului „90180.ru” Marin Pascar.

În general, pentru anularea interdicției trebuie să existe motive foarte serioase – faptul că un cetățean străin „își dorește” acest lucru nu are nici o importanță.

„În prezent, e mai bine să evitați interdicția decât să căutați căi de rezolvare. Noi recomandăm tuturor cetățenilor străini care se află pe teritoriul Rusiei să verifice regulat dispunerea interdicției de intrare în FR. Trebuie să completați riguros toate punctele necesare în sistemul de căutare Direcției Principale pe Probleme de Migrație a MAI al FR. Orice semn incorect poate genera un răspuns greșit”, a explicat juristul portalului „90180.ru”, Inna Kovalenco.

null

Mai mult ca atât, în cursul întâlnirii, juristul a clarificat amănunțit fiecare punct, necesar pentru obținerea informațiilor depline pentru fiecare caz individual. „Cel mai probabil că interdicția va fi anulată în cazul în care, de exemplu, soțul dvs., cetățean al FR are nevoie de îngrijire specială din motive de sănătate și nu poate părăsi țara”, a spus Inna Kovalenco.

null

La sfârșitul întâlnirii, toți oaspeții, potrivit tradiției, au putut primi consultații juridice gratuite din partea experților proiectului „90180.ru”. Chiar dacă duminică a fost o zi de sărbătoare, la eveniment au venit în jur de 80 de persoane. Mai mulți oaspeți intervievați au remarcat 

actualitatea temei abordate la întâlnire.


Alexandr Kalinin și echipa lui de juriști organizează întâlniri cu migranții de muncă în fiecare duminică, la ora 15:00, la adresa: Moscova, st. Sheremetevskaya 47 (stația de metrou „Butirskaya”).
Cum ne puteți găsi (Video)
Dacă aveți nevoie de ajutorul juriștilor profesioniști în domeniul migrației, vă așteptăm duminica viitoare, 12 noiembrie, ora 15:00. Asistența juridică este oferită GRATIS.

Sursa: 90180.infoPlasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1604613
 
top