Prima » Opinii » Kalinin: Igor Dodon ii minte pe moldovenii care lucreaza in Rusia
imprimare
Kalinin: Igor Dodon ii minte pe moldovenii care lucreaza in Rusia
01.02.2019      

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, care este şi preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti, îl acuză pe şeful statului, Igor Dodon că îi minte pe moldovenii care lucrează în Rusia. Declarațiile politicianului, în acest sens, au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune privat.

Potrivit lui Kalinin, cei care au depăşit termenul legal de şedere pe teritoriul Federaţiei Ruse şi revin acasă nu ar mai putea intra liber în această ţară, aşa cum a anunţat Igor Dodon. Şi asta pentru că amnistia migraţională, despre care vorbeşte preşedintele, nu i-ar scuti de sancţiuni şi nici chiar de răspundere penală.

Am încercat să aflăm o reacție de la președinție, însă, consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi ne-a spus că deocamdată nu comentează declarațiile lui Kalinin deoarece nu ar fi la curent cu cele spuse de el.

Amintim că anterior, Igor Dodon a anunțat că ar fi ajuns la un numitor comun cu autorităţile de la Moscova, referitor la amnistia cetăţenilor moldoveni care au încălcat regimul de şedere.

De asemenea, el a menționat că moldovenilor le va fi anulată interdicția de a intra în Federația Ruse dacă vor părăsi teritoriul acestei ţări nu mai târziu de 1 februarie și vor reveni în Rusia nu mai devreme de 15 martie.

Sursa: tvc.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1604620
 
top