Prima » Opinii » Alexandr Kalinin: Igor Dodon a plătit 2 mln dolari pentru eliberarea piloților moldoveni
imprimare
Alexandr Kalinin: Igor Dodon a plătit 2 mln dolari pentru eliberarea piloților moldoveni
14.02.2019      

Alexandr Kalinin, liderul Partidului Regiunilor din Moldova, informează că va sesiza, în timpul cel mai apropiat, Procuratura Generală în legătură cu cei 20 de milioane de dolari despre care spune că Igor Dodon i-a adus de la Moscova. Alexandr Kalinin afirmă că din această sumă, două milioane de dolari au fost plătiți talibanilor pentru eliberarea celor doi piloți moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Liderul formațiunii spune că are dovezi care confirmă cele declarate și că a aflat informația de la surse din interiorul Partidului Socialiștilor, chiar din anturajul lui Igor Dodon, persoane care nu sunt de acord cu politica pe care o promovează.

Alexandr Kalinin declară că Partidul Regiunilor „va scoate voalul” de pe politica lui Igor Dodon, va arăta adevăratul scop al amnistiei migraționale anunțate de acesta. Kalinin întreabă retoric de ce a fost nevoie ca moldovenii să revină acasă? De ce nu și-au putut soluționa problema la structurile migraționale din Federația Rusă, așa cum s-a întâmplat altă dată?

„Vreau să mă adresez oficialilor din Federația Rusă: pentru a nu susține această politică mincinoasă a președintelui Moldovei, rog oficialii ruși să convoace o conferință de presă pentru a anunța cum funcționează amnistia, care sunt termenele în care cetății Republicii Moldova se pot întoarce”, a declarat liderul Partidului Regiunilor.

Alexandr Kalinin a îndemnat alegătorii să voteze pentru Partidul Regiunilor din Moldova, concurentul electoral cu nr. 10 în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Alexandr Kalinin a mai spus că partidul său pledează pentru pace.

Președintele Igor Dodon a anunțat pe 11 februarie, într-un briefing de presă, că cei doi cetățeni moldoveni ținuți ostatici, din 2015, în Afganistan, au fost eliberați. Aceștia se află actualmente la un spital din Moscova, iar la sfârșitul săptămânii vor fi aduși în Republica Moldova. Șeful statului a mai spus că acest lucru s-a reușit datorită implicării conducerii Federației Ruse, ca urmare a adresării sale.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1604562
 
top