Prima » Tineretul Regiunilor din Moldova » În acest an, în universităţile din ţară vor fi disponibile mai puține locuri fără taxă
imprimare
În acest an, în universităţile din ţară vor fi disponibile mai puține locuri fără taxă
03.05.2017      

Absolvenţii liceelor, care vor să-şi continue studiile în Universităţile din Moldova, pot concura pentru unul dintre cele 4.740 de locuri la buget.

Potrivit unui proiect de hotărâre a Ministerului Muncii, în acest an numărul locurilor fără taxă este mai mic decât în 2016 cu 1.190. 

În acest an se prevede admiterea la 158 de specialităţi.

Cele mai multe locuri la buget, peste 1.370, sunt la facultăţile de Ştiinţe ale Educaţiei. Cifra este în scădere cu 255 în comparaţie cu anul de studii 2016-2017. La Inginerie vor fi disponibile 779 de locuri fără taxă, iar la medicină şi farmacie - 425.

A scăzut şi numărul locurilor cu finanţare de la stat şi la cele mai solicitate facultăţi precum Dreptul şi Economia. De exemplu, cei care vor să studieze Dreptul au la dispoziţie 110 locuri, 65 dintre care sunt la instituţiile subordonate Ministerului de Interne.

Viitorii economişti pot concura pentru 216 locuri fără taxă, în comparaţie cu 310, câte au fost anul trecut.

În documentul elaborat de Ministerul Muncii se precizează că autorităţile au stabilit doar numărul locurilor cu finanţare din bugetul de stat.

Instituţiile de învăţământ vor decide singure câte persoane vor fi înmatriculate la studii contra plată. La elaborarea proiectului s-a ţinut cont de necesităţile pieţei forţei de muncă, dar şi de rezultatele admiterii de anul trecut.

Sursa: publika.md


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
 
vizitatori: 1927677
 
top