Главная » Молодежь Регионов Молдовы » Zînuc Eugen. “Evaporarea viitorului” din Moldova
печать
Zînuc Eugen. “Evaporarea viitorului” din Moldova
13.05.2016      

Republica Moldova din an în an perde cu tot mai mulți tineri specialişti şi în general tineretul. În momentul dat tinerii pleaca din RM, pentru a gasi o viața mai bună, job-uri decente, şi studii mai calitative. Dar, nimeni nu înțelege că împreuna cu acest fenomen moare si țara noastră. Luînd sondajul făcut de frontiera de stat, peste 380 de mii de tineri între virsta de 15-34 de ani au plecat peste hotare in anul 2014, stiind ca numarul acestora creşte in fiecare an. Recent am făcut sondajul propriu, vorbind cu 50 de tineri, si 90% din ei au intenția de a pleca din țară in urmatorii 5 ani, ceea ce înseamna ca doar cinci persoane din cinzeci vor ramîne să-şi faca viitorul în RM.

Toți conştientizeaza că în țara noastră majoritatea locurilor de muncă sunt trasmise prin nepotizm, și plus la asta RM nu are posibilitatea să ofere salarii decente uneori nici coșul minimum de consum.

 Un număr mare de tineri caută o soluție mai bună de a ,,supravețui", care la moment este Federația Rusa si Uniunea Europeană. După discuția cu mai mulți tineri, am ințeles ca suntem diferiți, interese diferite, tindem spre domenii diferite, dar necătind la aceasta înțelegem un lucru important, ne uneşte dorința de a schimba țara in care noi trăim, deoarece suntem viitorul ei.

Şi cine dacă nu noi!


 
посетители: 1599969
 
вверх